Söndag 7 november

Som ni vet lämnade vi Lagos och våra goda vänner Håkan o Marianne på Amiga Maris och Lollo och Sanna på La Vida i tisdags och styrde nosen mot Grasiosa som vi anlände 3 dygn och 15 timmar senare 572 nm. Vi startade med svaga nordliga vindar som ökade efterhand upp mot 12 m. Sjön blev väldigt besvärlig med vågor från både väster och öster vilket gjorde att vi satt som i en torktumlare. Inge kul alls att vara ute i kolsvarta mörkret och surfa fram utan att se någonting. Bara stjärnorna som berättade att himlen var uppåt.
Det är i detta läget man undrar om man är riktigt frisk som utsätter sig för detta… Efter första dygnet enades vågorna om att komma från samma håll och livet på Shaddock blev mycket enklare. Till och med en matbit och en kopp kaffe gick att ordna. Tyvärr lös månen med sin frånvaro under resan så det kändes som att segla med ögonbindel. MEN 200 nm från Lagos och 100 nm mil in till Marockos kust sitter jag på mitt nattpass med en sovande Stefan när ratten helt plötsligt börjar snurra okontrollerat och båten vänder 180 g ! VAD GÖR JAG…? Skriker i högan sky och upp kommer en yrvaken Stefan som förstår vad som har hänt och kan fixa problemet på ca 30 minuter. Tur att vi har bra sjökort och radar. Vi anlände till Grasiosa kl. 02.00 lördag morgon och ankrade upp i en vik där det låg en båt med topplantärnan tänd som ledde oss in. Sov länge och vilade hela dagen som avslutades med en god middag i solnedgången.
Söndag morgon startade vi mot Lanzarotes sydsida. Hade en fin segling i strålande sol. Anlände Arrecife Marina Rubicon sen eftermiddag. Där möttes vi av Pekka o Barbro på Corona AQ som bjöd på middag. Nu ska vi inte segla på ett par dagar, bara mysa och vara lediga… Segla är ett heltidsarbete och mer där till ibland.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag 7 november

 1. Gunnar Silins skriver:

  Grattis.
  Själva var vi ute på en 3-dygns allhelgonaseglats bl.a till Sandhamn. Några timmar på fredagen masade sig termometern upp ett par grader över nollan, annars var det mest minusgrader. Men soligt och vackert.
  Ni har det bra ni!
  Var det autopiloten som fick spunk!?

 2. Kari-Anne skriver:

  Vi venter på dere her syd på grand kanari 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s