Tisdag 21 juni

Söndag blev ingenting gjort på båten. Stefan fortsatte med montering av den extra autopiloten. Allt går väldigt långsamt då termometern står på +30. Måndag så målades vattenlinjen och ett lager grundfärg på skrovet. Även ett lager antifouling kom på. Nu går det undan tyckte vi ända tills vi upptäcker att vattenlinjen ser ut som bubbelplast. På kontoret sas det att det var det bästa dom kunde göra och ville vi ha det bättre så fick vi beställa det av målarna mot betalning… Det blev ett nytt dividerande med big boss och såklart att dom ska måla om. Så nu är arbetet stoppat igen eftersom det ska maskeras och slipas för att måla om vattenlinjen. Detta har tagit dagens förmiddag och nu vet vi inte om dom ska göra detta i dag eller i morgon. Vi tar den lilla bilen och lämnar stället för en stund. Så vi packar ryggsäcken med badkläder och vatten. Förväntad temperatur i dag är +38.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag 21 juni

 1. PG & Margareta Nilsson skriver:

  Håhå jaja,vilket elände, vad skönt det blir för er när ni kommer till Västindien för där finns vänner på St. Martin som kan hjälpa er och känner rätt folk i branschen om båten behöver service.
  PG & Margareta (på St. Martin)

 2. Gunnar Silins skriver:

  Men va f-n….?

  Vad är det för gäng som säger att ”vi kan inte måla bättre än såhär”?
  Låter som rena dårhuset!

 3. Rolph skriver:

  Verkar vara riktiga proffs som ni har att göra med. Hoppas att turen återkommer och ni får tillbaka en båt som ni blir nöjda med.

  Anar att ”Big Boss” och ”Big Stefan” inte kommer att gå ut och ta en öl någon kväll framöver. Sedan hoppas jag på att Big Stefan vinner arbrytningen då notan på allt arbete ska regleras.

  Här hemma sken solen på dagen och vi skulle hem och klippa gräset, men plötsligt så öppnade himmeln sig och regnet bara öste ner. Bra för växtligheten men otur att det kom jus då.

  Midsommarvädret ser ovisst ut. Vi ska till Möja och fira och sedan seglar vi hem. Sticker i nästa vecka ut och bilar i Europa. Vi ska bese Bretagne och Normandie och förkovra oss i krigsminnen och annat intressant.

  Lev väl och hoppas på ett bra avslut av er båtrenovering.

 4. Gun Ö skriver:

  Hej Pia o Stefan
  Tar det aldrig slut med er otur, Tur att ni har skinn på näsan och verkligen kan säga ifrån till Big Boss.
  Kramar Gun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s