Måndag 27 juni

I dag är det 1 år sedan vi lämnade hundudden och styrde söder ut. Det har varit ett år fyllt av upplevelser som har varit skrämmande, underbara, otäcka, roliga, stundtals tuffa och dagar av total glädje. Resan genom engelska kanalen gjordes mestadels på högkant. Men vi fick vila i Falmoth där vi låg och väntade på ett nytt ankarspel i tre veckor. Biscaya var ännu en tuff upplevelse. Seglingen nerför Portugals kust tillhör dom absoluta höjdpunkterna med härligt väder och delfiner i massor. Besök av våra barn i september var jätte kul. Att ta oss över till Kanarieöarna gick som en dans. Trots Stefans problem under resan har det ordnat sig till slut. Nu har vi dessutom klarat av att stå på land i totalt 37 dagar med allt vad det innebär och dagliga strider med varvet. Nu är vi i sjön, vi mår bra, Shaddock är som ny skrovmässigt och vi startar nu vår resa på år två. Nya upplevelse och nya äventyr väntar.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Måndag 27 juni

 1. Annika skriver:

  Hej
  tänk att tiden går så fort, att det redan har gått ett år sedan ni åkte iväg.
  Det känns inte så, kanske för att Stefan har varit hemma lite då och då på grund av orsaker….fast det har ju bara varit trevligt att man får krama sin bror. Nu lär det väl dröja ett tag om jag inte hittar en billig resa i oktober/november. Vem vet, kanske syster sitter i sittbrunn en vacker dag.
  Puss och kram på er.

 2. Pekka och Barbro skriver:

  37 dagar på landbacken med hopande problem och vad jag har sett, för mycket värme. Det måtte ha känt som en befrielse att komma i sjön.
  I morgon tisdag går vårt flyg till Faro. Få se hur länge vi blir kvar på land. Det ser ut att vara häftigt varmt i Portugal nu.Vi planerar att segla tillbaka till Las Palmas i slutet av augusti.
  Ha det !!!

 3. Nea skriver:

  Tiden går fort när man har kul! 🙂 Kom hem från London igår natt. I skolan nu. Vi hörs snart! Kramar

 4. Kari-Anne skriver:

  Grattis med et år på seiltur og lykke til med år 2 🙂

 5. Lady Glion skriver:

  Hej Stefan och Pia
  Hur är det med er? Är det skönt att vara tillbaka i LP
  Här hemma i Dalarna är det fint väder med temp. runt 25-30 grader, så man känner sig riktigt hemtam med värmen. Men till helgen skall det vist vara slut på det fina vädret. Så då blir det Svenskt sommar väder igen med massor av regn.
  Hur är det med er? Vad har ni för seglingsplaner i sommar och i höst?
  Vi skälva flyger ner till LP den 28 aug
  Förresten har ny sett någon Lady Glion på brygga 10? Flyter hon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s