Måndag 26 september

Allt går sin stilla gång här. Vi har storhandlat och stuvat undan konserver i form av ärtor, majs, bönor, krossade tomater mm. Det är som om vi inte tror att det finns mat på andra håll i världen. Stefan har varit risig med halsont och snuva så arbetstakten har varit ganska låg nu en vecka. Vi hade tänkt att lämna LP i går men vårt kylskåp krånglar och beställda delar kommer med Carsten och Imbi då dom återkommer hit på onsdag. Vi har oxå med hjälp av Johan och Liselotte bunkrat upp med DVD filmer på hårddisken så att vi har till slöa kvällar i soffan. After worken i fredags var lika trevlig som alltid och hade utökats med ett nytt svenska par. Troligtvis var det sista fredagen nu i denna form eftersom vi nu får flytta ut från marinan i förmån för alla ARC-båtar som är på ingång. Men där vi möts nästa gång kommer traditionen föras vidare. Det har varit en rolig och trevlig samling av oss svenskar. Alla olika, men med samma känsla för seglarlivet. Det har varit både lärorikt och spännande att höra om dom äventyr som berättats. Tänk att det är dom som seglat runt i 30 år !!!! och sen vi som riktiga grönjölingar. I veckan som gick firade vi också födelsedag ombord på Shaddock med kaffe och tårta och goda vänner. Tack till alla som kom ihåg mig ( Pia ) på min dag.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag 26 september

 1. PG & Margareta skriver:

  1) Grattis Pia – vi tänkte på dig hela dagen – och nu först får vi ett erkännande, tack….
  2) Ingenting tar höjd som en 747:a. Numera en sanning med viss modifikation. Vi skulle lämna Paris i går söndag kl 12.00 men då hade de slagit ihop vår flight med den till Martinique och en till till Guadelope. Därför blev vi först 2 tim. försenade och sedan i väntan på start, ytterligare 2 tim. Under färden hit gjorde stormen Ophelia att vi fick flyga i en vid båge mot Florida, alltså norr om stormen varpå resan förlängdes med en timme. Därpå landade vi på Martinique och fick vänta i 1,5 timme på att ett chartrat plan skulle ta oss tillbaka till St. Martin tillbaka eftersom den stora kärran fortsatte till Guadelope… Vi kom hem till bostaden 20.30 i st. för 14.30, trötta, griniga och hungriga.
  3) I dag skiner solen, det är varmt i poolen och minnet av ”det glamorösa resandet till Västindien” har börjat sjunka undan.
  4) Av resebrevet ser vi att ni börjat proviantera och stuva utan att nämna varför och varthän – men vi hoppas fortfarande att vi får välkomna er till St. Martin där vi håller undan en bra ankarplats till er…
  Bästa hälsningar
  PG & Margareta

 2. Kari-Anne skriver:

  Grattis på födelsesdagen Pia 🙂
  Jeg leser stadig bloggen deres og følger med på hvordan det går med dere 🙂
  Hvor seiler dere når ARC-båtene kommer til las palmas?
  Har dere bestemt når dere seiler over Atlanteren?
  Per-Arne er fremdeles i Norge og jobber. Han reiste 27 juli og kommer tilbake 20 oktober. Det er veldig lenge å være alene, savner han masse og gleder meg til han kommer tilbake.
  Her på Trinidad er det varmt, dagene går ganske fort og jeg har nok å gjøre med båt og sosialt liv med andre seilere. Jeg koser meg med film om kveldene – har fått en 500GB hardisk full av filmer. Også noen svenske – Att angöra en brygga, Slipp fongarna loss, Kalle ankas jul og noen nyere filmer.
  Ha det fint begge to – vi sees igjen 🙂
  Kramar fra Kari-Anne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s