Tisdag 8 november

Vi kunde ju inte segla iväg utan en sista after work med vännerna i Marina Rubicon. Sen att det blåste ganska friskt och dessutom fel vind gjorde ju saken till oxå. Vi avvaktade allså och hade en förhoppning om att sjön skulle hinna lägga sig tills lördag då vi lämnade Lanzarote bakom oss. Det tog oss 14 timmar till Las Palmas med ganska hög sjö men bra NV vind 8-10 meter. Vi la till vid en brygga utanför inklareringen som inte riktigt hör till. På morgonen sa marineros att vi kunde ligga kvar där tills måndag. Det tackade vi för. Nadja och Josef på Mascot hälsade oss välkomna tillbaka med kyld champange ! Kändes nästan som att komma hem igen…Måndagen gick åt att susa runt med hyrbil för att nu hitta nya batterier samt att vi mailade andra marinor med förfrågningar och att passa på att storhandla mat igen. I dag tisdag så har vi fått batterier beställda samt att LP marinan har ordnat en plats för oss. Så nu kan vi andas ut en stund. Tyvärr så har vi dragit på oss en rejäl förkylning båda två, så vi går här, hostiga och snoriga. Men trots det så är vi nöjda med att vi är på banan igen. Vi kan ju bara ta det lugnt ni och vänta… Förresten, vi får ju sverige besök i morgon…… måste dammsuga, måste städa, måste, måste. Nej det får vara som det är faktiskt. Jag ska bädda deras säng och lägga fram rena handdukar och hälsa dom välkomna med något svalt att dricka och något gott att äta i stället. Till marina kontoret ska jag baka en kaka som tack för deras vilja och förmåga att hjälpa oss.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tisdag 8 november

 1. PG & Margareta Nilsson skriver:

  Vad skönt att det löste sig med batterierna – det går ju inte att segla utan elektrisitet numera i en modern båt.
  Hälsningar
  PG & Margareta

 2. Gunnar Silins skriver:

  Men har det löst sig? Nya batterier är kanske inte hela lösningen – se mitt inlägg tidigare.

 3. Rolph skriver:

  Nu vill Rolph o Leena se mera bilder. Ni måste ha hur mycket foto som helst !!!

  Lägg ut bilder på bloggen från LPs hamn med alla kommande ARC båtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s