Fredag 16 december

Så var vi äntligen startklara då. Lämnade Las Palmas måndag 12e klockan 15.00. Vi blev avvinkade och Pedro tutade i stora tutan. Åh va skönt att vara i väg. Men vi har ju svårt att lämna Gran Canaria och så blev det inte denna dag heller. Vi seglade över ett fiskenät och naturligtvis så fastnade rev och flöte under Shaddock. Vi stannade över natten i Arguineguin och trasslade bort skräpet. Ny start tisdag morgon mot utlovad ostlig vind som visade sig vara sydlig så det vart att kryssa om vi skulle ta oss någonstans.Sen kom vind från alla håll dock inte ostlig. Vi försökte att hålla oss till den tänkta rutten men hög sjö och snurriga vindar drev oss söder ut och efter första natten och ny prognos så la vi om rutten mot Kap Verde istället. Och hej o hå var det har gått, vind upp mot 17 meter och hög sjö. Natten som varit var inte kul alls, vi stängde in oss och bara seglade efter radar ( ett absolut måste ) och sjökort. Månen hade inte vett att vara framme så det var väldigt sv
art, blåsigt, gungigt och inte så behagligt. Shaddock har nog satt sitt eget båtbästa i hastighet. Det har blåst mycket mer än vad som är behagligt så i dag på eftermiddagen när det bara blåste 7-8 meter kunde vi i allafall ta en dusch i sittbrunnen. Tack o lov för lite färdiglagad mat i frysen, annars hade vi nog fått leva på smörgås dom här dagarna. Vi väntar en natt till med mycket blåst, sen ser det ut att lugna ner sig. Vi tror att vi anländer Kap Verde natten mellan lördag och söndag. Vi får vänta med veckan after work till dess eftersom vi inte jobbat klart.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredag 16 december

 1. Eva skriver:

  Hej
  Vi är med er
  på datorn !
  Kram
  Hasse o Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s