Måndag 9 januari

Vi närmar oss nu med stormsteg vårt mål Martinique. Det har varit dramatiska dygn med hård blåst och höga, besvärliga vågor. Genuan har blåst sönder för oss, fallet gick av men vi lyckades få ner det på däck där det nu ligger surrat i mantåget. Kuttern sköter sig fint trots söderblåsta likband. Storseglet har snott sig vid översta spridaren så vi får varken ut eller in seglet. När vi har landkontakt så ska vi igen försöka få ner det. Om inte annat försöka surra fast det vid masten hjälpligt. Men vi seglar på och det gör att det gungar mer än det skulle behöva. Kommer att ta lång tid innan vi kan gå ordentligt igen. Dom senaste 4 dygnen har vi haft härligt väder med humana vågor och lagom blåsigt. Då har vi njutit i sittbrunnen och tagit saltvatten duschar på deck. Vattentemperaturen ligger mellan +25-27 här ute, det tycker jag är fantastiskt. Längtar nu till att ligga stilla förtöjd och kunna ta ett dopp direkt från båten. Vår tanke med att besöka Martiniqur och sedan segla
vidare har ju kommit av sig helt nu. När vi har landat har vi mycket jobb framför oss innan vi kan segla igen. Men det gör ingenting, för vi har inte bråttom någonstans. Vi har kontakt med Janne och Inger som ligger med sin båt Rosalinda i St Anne, på den plats där vi hoppas kunna ligga ankrade när elverket sköter sig igen. Sylvia och Arne från Panama har hört av sig så snart vi kom lite västerut.Från sverige har även Mats och Gustav stått för kontakten. I Danmark har vi haft Helge som servat oss med väderprognoser. Från Gran Canaria har Johan o Liselott på Corinne stöttat oss. Från La Gomera har Pekka o Barbro på Corona Aq funnits till. Dagliga kontakter med Einar o Lisa på Woy på väg till Cape Verde samt Håkan o Birgitta på Noatun. Tack alla för alla kontakter vi haft, det betyder väldigt mycket när man är där ute på havet. Vi har nu enligt GPSen ca 18 timmar kvar innan vi ska vara framme, ankrade eller fastknutna. Det blir vid 8.30 tiden UTC = lokal till 4.30 ! Visst är d
et typiskt att man alltid vid långa etapper ska nå målet på natten i mörkret. Men desto mer spännande att vakna till den nya dagen och se vart man är någonstans. Det ska bli jätte spännande att komma fram, känna doften, höra bruset och se ön. Förhoppningsvis har vi då också nätkontakt så att vi kan koppla upp oss på skypen och komma åt hotmailen. Tack alla ni som skickat mail på airmailen, det har varit jätte roligt att få hälsningar mm från er när vi suttit guppande långt där ute. Härlig känsla att man inte är alldeles ensam i världen så som det upplevs där ute. På dom här dagarna 27/12-9/1 har vi sett tre båtar visuellt och ytterligare två men då bara på sjökortet. Vi mår bra och ser ljust på framtiden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Måndag 9 januari

 1. Marie Alm skriver:

  Hej där ute, skönt att läsa att ni snart når land.
  Vi var hemma hos Niklas och Helena i lördags och de får så fint i nya lägenheten.
  Här hemma är det -7 men ingen snö att tala om. Njut i solen och värmen.

  Hälsningar Marie

 2. Björn Bergkvist skriver:

  När ni läser detta har ni nog kommit fram. När ni har gjort detta får vi verkligen grattulera er till överfarten. Det är verkligen en skön kännsla att komma fram, och man kan röra sig på båten utan att behöva holla i sig. Vi ligger fortfarande på Barbados. Vi har vänner som kommer hit under denna vecka. men sen sticker vi västerut. Det skall bli skönt att få komma ut och röra på sig igen. Det blir nog Bequia som blir det första målet. Sen får vi se hue det blir
  Välkommem till Karibien
  Alice o Björn Lady Glion

 3. Kari-Anne skriver:

  Hei på dere. gratulerer med vel gjennomført havkryss 🙂
  Vi er i Rodny bay på st. Lucia og regner med å seile opp til martinique om noen dager. Vi har cognacen redo og gleder oss til å treffe dere igjen 🙂
  Kramar fra Per-Arne og Kari-Anne

 4. Annika skriver:

  Hej,
  Hoppas att ni kan koppla av nu när ni äntligen kommer fram. Antar att ni kommer sova ett par dygn, ni har ju lite att ta igen. Har redan kolla in flighter och priser ifall man får ett infall att komma över och hälsa på. Ha det bäst och jag hoppas att vi hörs på skypen snart.
  Kram Annika och Lasse

 5. Lena Lundin skriver:

  Halloj – Skepp Ohoj!
  Hoppas att ni ligger förtöjda o ankrade nu o kan riktigt landa efter strapatserna?!
  Det har varit så spännande att följa er resa, positonerna o loggen, så kul att få vara med på ett hörn. VIlket äventyr! Tid för återhämtning i värme o sol igen…. Ha det bäst! kramar /Lena
  ps. gänget i löneservice hälsar så gott! för dagen: Berit, Ljubica, Henryka o jag ds.

 6. Janne o Inger skriver:

  Grattis ! Atlantöverfarten är avklarad, nu kan ni slappna av. Härligt att ha er här.

 7. Nea skriver:

  Jag har mailat! Hör av er när ni är framme! Mats & Gustav? Har ni pratat med dom osså?!
  Ta det lugnt nu så hörs vi snart igen!
  Kramar

 8. PG & Margareta skriver:

  Ett extra grattis till Pia som gjort sin första överfart. Det måste kännas extra skönt att ha ankrat efter en sådan färd. Nu väntar vila och sedvanliga reparationer, sedan hoppas vi få se er här uppe hos oss i St. Martin.

  Margareta och PG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s