Tisdag 7 februari

After work i Caribien består av Rumpunch. Vi hade en trevlig kväll ombord på Shaddock med norska båten Blue, svenska Rosalinda samt Gertrun och Gerhard på svenska katamaranen vi aldrig lär oss namnet på. Våra reserdelar är beställda och nu väntar vi på leveransen som förhoppningsvis kommer denna vecka. Nu hörde vi att det pågår en streik i Frankrike och att den kan försena våra saker (självklart) men vi hoppas att vi är seglingsklara nästa vecka. Och är vi inte det så är det inte mycket mer med det. Vi tar våra jolleturer in till St Anne där vi har nätkontakt och kan komunisera med omvärlden. En och annan tur till Le Mareng för att kolla leveranstid och handla mat på den lite större matmarknaden. Men mest av allt njuter vi av att vara här. Vi badar, fikar och fixar i stilla takt. Nu har vi också fått sällskap av svenska Thindra som ska ligga här en månad när ordinarie kapten är på sverige besök. Det är mest franska båtar här och otroligt många av dom är katamaraner.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag 7 februari

 1. Lena Lundin skriver:

  UNDERBART! kan bara säga detta ordet om o om o om igen…. Det låter helt underbart! Kramar i mängd //Lena

 2. Nettan skriver:

  Låter fullständigt underbart. Här är det -10 grader och snö. Så njut på. 🙂 Kram på er båda 2

 3. Rolph skriver:

  Här hemma snöar det ymmigt och kylan ligger på minus 8. I morgon sol men idag blandat. Men det är väldigt fint med den temperaturen.
  Vi var i Saalbach förra veckan och åkte skidor. Som kallast var det minus 18 då vi åkte hem minus 26 på morgonen, då vi åkte med bussen mot Salzburg. Men det var fint.

  Kom hem efter en trevlig vecka med nyvunna vänner från Norrtälje, som åkte hoj och seglade !!!
  Det blir väl som vanligt ”vi måste träffas…….. ” så vi får väl se.

  Sedan åker vi till Fjällnäs för en veckas skidåkning. Det är en aktivitet som bygger på att man har 2 st brädor fastspända på fötterna och 2 pinnar i handen så man kan hålla balans och takt då man åker nedför en backe på ett underlag som kallas för snö. Vet inte om ni kommer ihåg från den tiden då ni levde i det kalla och vackra Norden. (smile)

  Vattnet frös på Hundudden i snickarverkstaden i måndags. En båtägare ringde till mig och alarmerade. Jag instruerade honom om var huvudkranen satt och han stängde av.
  Sedan blev jag rörmockare i 2 dagar.
  Åkte till Bauhaus !!!! och handlade. Inte till den fd. välsorterade järnboden på Hudiksvallsgaten. Sedan har jag och Danne dragit PEX rör och gjort om vatteninstallationen så att frysrisken ska minimeras.
  Vi drog vattenrören i taket i stället för nere vid det dragiga och kalla golvet, där dessutom båtägarna ställer sina durkar, skivor och annat som hindrar värmen från att hålla vattenrören isfria.
  Det var minus 18 då vi kom hem i lördags kväll, så det är ju stor frostrisk i det klimatet.

  Detta slipper ni uppleva när ni sitter och lögar er i den delen av världen som ni befinner er i.
  Ibland känner man sig lite avudnsjuk, men är man bara rätt klädd känns det jättebra att få uppleva både kyla och värme. Snart är sommaren här !!!

  Lägg gärna ut mera bilder på er vardag, men slipning av sarglist, meck av motor, elverk och annat som hör er vardag till.

  I morgon, fredag, blir det sol och minus 5 grader och vi åker och kollar till landet i Grisslehamn.
  Så vi får oxå dagarna att gå.

  // Rolph o Leena

 4. Stefan Persson skriver:

  Hej Ni har det bra där i värmen. Här är kallt men dagarna blir längre nu,skönt snart båtsäsong
  här med. Den svenska båten Thindra är det en Swan 60, i så fall höll vi att komma med den efter en budgivning på en vinst men missade den precis.

  Stefan & Isa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s