Söndag 3 juni

Vid broöppningen 11.00 så passerar vi ut från lagunen på St Martin med sikte på St Barth. Det är motvind så vi går för motor dom 16 sjömilen. Ankrar upp i Gustavia som är huvudstaden på ön. Det är väldigt rulligt och vi byter ankarplats och det blir lite bättre. Här möter oss också sköldpaddor när vi tar jollen in till stan. Det är en väldigt trevlig liten stad med tydliga tecken på att den en gång varit svensk. Gatskyltar på svenska mm. Efter två dagar där var det dags att segla vidare. Vi startar motorn och börjar ta upp ankaret, då dör motorn. Racofiltret är trasigt vilket gör att motorn tar luft istället för diesel. Stefan kastar sig i jollen för att leta efter något båtbutik som har reservdelar och kommer tillbaka jätte glad eftersom det han fann var en butik som var en av dom mest välsorterade båtbutiker han sett. Och nytt filter fanns också. Så då mekades det och allt fungerade som det skulle igen. Dagen hade nu blivit lunch och vi tog oss 2 sjömil norrut till Anse du Colombier och det är den finaste viken jag hittills sett. Ingen bebyggelse och nästan inga båtar. Gröna kullar runt om och vit sandstrand. Och till min lycka minst två skölpaddspar som simmade omkring. Dom är skygga och väldigt snabba i vattnet. Vi var kvar ett dygn i detta paradis som jag gärna återvänder till.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s