Onsdag 27 juni 2012

I dag har vi varit på seglande fot i exakt 2 år. Det tog oss ett tag att komma igenom europa och fram för allt att lämna Gran Canaria.Här i karibien har vi varit nu i fem månader. Vi ankrade i St Anne på Martinique den 10 januari i år och sedan dess har vi sett St Martin i norr och St Lucia i söder. Det har varit och är en härlig tid. Vinden har både varit med och mot oss. Shaddock sköter sig otroligt bra. Eventuella missöden har bara berott på oss själva. Vi har mött många roliga och trevliga människor som vi har mer eller mindre kontakt med på kortvågsradion, mail, skype eller i fysisk form. Tiden har varit lärorik och spännande. Tänk att vi är här, långt hemmifrån. Våra närmaste planer nu är att segla söderut. Orkaner kan komma nu här uppe. Trinidad är målet för att ta upp Shaddock på land för att hon ska få ny bottenfärg mm. Tanken är att det ska ske i slutet på juli. Men tiden här är karibisk och det är inte alls som hemma tid. Allt tar så mycket längre tid och går så sakta. Men det passar oss ganska bra eftersom vi har anpassat oss till den stilla lunken och värmen gör att det är det enda sättet att slippa svettas kopiöst och behålla lite ork. Nu ligger vi på svaj i Nettle bay och där svalkar det lite. Det är +30 i vattnet och ungefär det samma i luften. Nu börjar vi fundera på en luftkonditionering för att få lite svalka på nätterna. Vi har det bra, vi mår bra och satsar på en seglingssesong till här borta innan vi funderar på vart vi ska sedan. Ska vi ut i söderhavet ? Eller ska vi gå hem till europa ? Eller ska vi vara kvar här ? Ja vi har många planer och dom ändras hela tiden….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag 27 juni 2012

 1. P G & Margareta skriver:

  Hej, även här på Ljusterö har vi 30 grader fast vattnet är bara 26 så det är OK i alla fall. Förstår att ni väntar på nya generatorn som väl snart är i SXM.
  Hej så länge
  PG & Margareta

 2. Annika skriver:

  Det låter svettigt ert liv. Tacka vet jag Sverige med sitt regn, det är inte lätt att bli svettig här inte. Det krävs fysisk aktivitet för att få fram några svettdroppar.
  Idag firar vi 20-årig bröllopsdag och det firar vi med att riva ned alla panel utanför köket. Snickaren ville komma vidare och då var vi tvungna att ta ner det i kväll. Men nu har jag fått champange och mat i mat i magen så nu är jag rätt nöjd igen.
  Ha det bäst
  kram Annika

 3. Nettan skriver:

  Låter underbart. Ha det så bra 🙂

 4. lise och johan skriver:

  Klart ni ska till söderhavet! Vänta ett år till bara och häng med oss!

 5. afsailing skriver:

  ”Plans are written in the sand at low tide ……”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s