Lördag 14 juli

Stort Grattis till Lasse 50 år i går ! Vi firade honom med skönsång via telefon.
Grattis även till Neas Michael som fyllde år den 12e och firade någonstans i USA.
Stora händelser har skett senaste veckan. En morgon när vi kom upp på däck hade vi besök av en varan på ca 50 cm, alldeles grön och fin. Han måste ha simmat ut till oss och klättret upp via ankartampen, för den var den vägen han använde för att komma av. Det finns massor av dom på land men vi har aldrig sett någon i vattnet. Lagonis bar stängde för sesongen och vi var där och åt fredagens fish and chips.Elverket anlände äntligen !!! från USA och Stefan slet med glädje en hel dag med att installera detta. Det tog endast 5 timmar för honom att få det klart för start. När den tidigare installationen gjordes på Martinique tog det 30 timmar av ”proffs”. Så nu går tvättmaskinen för fullt, watermakern snurrar och batterierna laddas och det går tyst. Efter att ha varit utan egen strömförsörjning ett tag så är detta himmelriket. Så nu har vi lämnat St Martin med en härlig känsla i kroppen. Vi har tagit oss ända till St Barth där vi inhandlat cheddarost till frukostfrallan. Det finns i
nte alltid att få tag i öarna. En tropical storm passerar oss nu så vi ligger för ankare i Colombier på norra St Barth och väntar ut den. Hoppas att vi kan segla vidare i morgon. I dag har vi haft en vilodag med lite tvätt, vila och bada i det fina vattnet här, det är alldeles turkost och sköldpaddorna simmar en bit från båten. Framför allt så känner vi oss nu fria att segla och vet att vi har ström till allt vi behöver. Tänk att man kan bli så glad över det. // inlagt via kortvågen eftersom vi inte har internetåtkomst.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lördag 14 juli

 1. P G & Margareta skriver:

  Det var verkligen kul att läsa att elverket anlänt. Vi vet hur det tagit på humöret innan allt blev klart och förstår hur befriande det måste kännas. Grattis till ett lyckligt slut!

  Även vi har nu bockat av en sak på projektlistan – i fredags kväll avslutades ankringen av en 20 meter lång flytbrygga som passade perfekt till bryggdäcket vi byggde förra hösten. Så nu ligger både Mustangen och styrpulpeten förtöjda där..

  Kram Margareta och PG

 2. blue adventure skriver:

  Så flott at elverket endelig funker 🙂 Vi er hjemme i Sandefjord nå. Altfor langt vekk fra palmer, papegøyer og varmen! Seil trygt sørover og hils til kjente underveis. Vi savner dere! 🙂

 3. Rolph skriver:

  Nu är vi hemkomna från 3 veckors segling i skärgården samt att vi har rundat Ålands norra farvatten. Dimma och dis samt sällan över 20 grader. Vattentemperaturen ska vi inte prata/skriva om (ca 14-16 gr). Fin övergång från Söderarm med solen som enda saknad. Låg i Kärringsund i 2 nätter och plötsligt dag 2 så blev det 28 gr och sol !!! Gick inte att vara i sittbrunn. Några timmar sedan kom regn och dis.
  Upp till Havsvidden, ett lyxigt hotell med stugor (stugor ? Alla innehöll bubbelbadkar och bastu samt alla hade optimal utsikt över havet) som ägdes i något smart företagsbildning för att svenskar skulle kunna köpa. Men fint var det. Avslutade kvällen på deras krog med en trerätters. Säkerligen jättedyrt………….
  Österut mot skärgårdshavet och sedan in över Lumparn och till Mariehamn. Sommaren visade sig faktiskt lite i Mariehamn, så vi blev kvar i 2 nätter där oxå.
  Vi låg nedanför Stefans och mitt gamla paradis, Arkipelag, där vi tillbringat många regattamiddagar från den tiden då vi seglade med tävlingen ÅWR, Åland Whiskey Race.
  Över havet i fin halvvind och sedan blev vi kvar i norra skärgården tills i går, då vi gick hem.
  Nu blir det andra aktiviteter ett tag innan jag sätter på mig hojkläderna och åker till Färöarna. Men det blir en senare historia i augusti.
  Hälsade på Nicklas med liten son igår då vi kom hem. Men den lille sov mest. Snart kanske det blir en seglare av honom också.

  // Rolph o Leena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s