Måndag 25 februari

Vi lämnade St Anne och hade en jätte fin segling norrut. Tanken var att vi bara skulle runda hörnet vi ön Diamanten och ankra upp i Grand Anse men vi seglade vidare upp till Fort de France. Där blev vi i ett par dagar. Gjorde stan lite samt att vi fick ta en busstur ner till Le Mareng för att betala deposition för vår bryggplats till sommaren. Alla hjärtans dag firade vi med att äta på resturang tillsammans med Viktory. Var en jätte trevlig kväll. Utklarerade och klara lämnade vi Martinique och seglade mot Dominica där vi gjorde nattuppehåll. Dagen efter seglade vi upp till Il de Saints. På resan upp hade vi delfinbesök av ca 20 st och två valar såg vi också. Blåsigt och guppigt var det där men vi stannade två nätter. En delfin med unge såg vi simmande mellan båtarna. Seglingen sedan upp till Guadeloupe vart ännu guppigare. Det blåste inte mer än ca 10 m men havet är inte alltid så snällt mot oss. Väl framme i Pointe a Pitre i hjärtat av Guadeloupe checkade vi in i marinan några dagar. Där fick Shaddock lite omsorg och vi lite lugn väl fastknutna vid bryggan. Långpromenad in till stora staden och lite shopping en dag. Biltur på den östra vingen av fjärilen Guadeloupe en dag. Matshopping mm. Nu är vi åter på ankare, bara straxt utanför marinan. Vi stannar en natt eller två innan vi seglar vidare. Vädret är som vanligt, blå himmel och till natten en regnskur.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag 25 februari

 1. PG & Margareta Nilsson skriver:

  Efter att läst senaste resebrevet verkar det som ni blir kvar i Karibien en vinter till då ni bokat kajplats i Le Marin för sommaren? Vi får väl reda på mera då ni kommer hit upp.
  Hälsningar
  PG & Margareta

 2. RolphGunnar skriver:

  Stefan! Du kan komma hem nu. Snöskottningen på Hundudden sköter jag och Daniel.

  Det verkar fortfarande inte så synd om er, även om sjön kanske var lite besvärlig på resan den sista etappen.
  Här hemma börjar det droppa från hustaken. Det är dock jättemycket snö mellan båtarna på Hundudden. Det ska komma ett antal dagar framöver med värmegrader och sol. Så nu är det vårvinter här hemma. Så snön kommer nog att sjunka undan.
  Det lär var plus 7grader i Norrland.

  Rock on!

  //RolphGunnar, som vill oftare få rapporter!!!!! 😜⛵⛵😁😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s