Måndag 18 mars

Vi fick en bra segling ner till Il de Saints. Denna gång utan några missöden. Väl framme träffade vi gamla bekanta och det vart en trevlig grillkväll ombord på Rut. Dagen efter promenerade vi runt i den lilla byn innan vi satte kurs mot Guadeloupe igen, men denna gång seglade vi upp längst västra sidan. Natthamn blev den norra viken Deshaies och det blev både för segel och motor eftersom vindarna var väldigt svaga. I viken låg både Rut och Xsavita ankrade så det vart samkväm på kvällen igen. Vi klarerade ut och satte kurs mot Nevis på spegelblankt vatten. Det är väldig sällan som vi ser havet på detta sätt. Dagen efter hade vi en prognos som sa att vi skulle få vind så vi startade mot St Martin. Den vinden kom när vi bara hade ett par timmar kvar till ön. Men vi hade en fin dag på havet och fiskelycka så middagen bestod av nyfångad fisk. 09.30 vart de broöppning för oss och vi passerade in genom kanalen och in i bayen. Passerade den snart klara bron som byggs tvärs över lagunen och ankrade upp i Nettle bay. Nu var vi framme för den här gången och vi kunde starta upp projekten vi tänkt. Bobbys Marina hade plats för oss i upptagningsrampen så där bokade vi in oss i två dygn. Tankrengöring stod högst på listan och det innebar att alla våra batterier skulle bort vilket betyder att dom ska kopplas bort, dras i läge och sedan lyftas upp. Dom väger 65 kg styck och är 10 stycken så det är lite bök. Väl dom borta öppnades fem stycken manluckor och diseln som var kvar i tankarna pumpas ut och renas. Sen startade det riktiga skit jobbet med att skrapa och torka ur tankarna. Det gäller att ligga på mage och ha långa armar så att man når in i alla fack. När det var gjort så var det ”bara” att pumpa tillbaka vår rengjorda disel i tankarna igen samt att fylla på ytterligare 1.000 liter. För att få bort disellukten i båten så blev det självklart storstädning. Sen vart det dax för oss själva att skrubba oss. Ut på ankare igen. Gud så skönt…. Vi hyrde bil för att ha lite semester från båten. Turen tog oss runt ön och ett besök i Philipsburg. På vägen tillbaka inhandlades nya solceller som nu ska monteras. Det innebär att hål ska borras, undertaket ska ner och nya kablar ska dras. Arbete pågår. I lördags var det stort överaskningsparty för Hjalle som fylle jämna år snart. Det var en blandning av seglare och boende på ön. Mycket trevligt. Nu ska vi bara bli klara och planen är att vara på Antigua och Classic Yacht Regatta 18-23 april.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag 18 mars

  1. Gun Öhrman skriver:

    Det verkar vara mer än heltidsjobb för er. Skönt att ni även tar er tid och koppla av.

  2. blue adventure skriver:

    Godt å høre at dere har det fint – jobber hardt og – koser dere mase 🙂 Vi fryser og lengter tl varmen. Blir ikke alt for lenge til håper vi 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s