Lördag 6 april

Vi stannade kvar på St Barths i blåsten till i torsdags då väderprognosen sa att det skulle blåsa 15-20 knop ost till nordost. Det var den dagen som vi skulle ha tur med den nordostliga vinden. Väl där ute blev det aldrig nodost utan som vanligt så vart det lite emot. Det är 100nm ner till Antigua och Falmouth bay som var vårt mål så det hade ju varit lite skönt med lite medvind. Men som sagt va, den kom aldrig. Vi fick en ganska skumpig och blöt resa ner. Ankrade i den lugna Falmouth habour vid 7-tiden på morgonen. Sov ett par timmar innan vi jollade in och promenerade över till English habour för att klarera in. Det är lugn och fint här. Nu har vi återställt Shaddock efter blötresan och allt salt är borta. Nu ska vi bara vara ett par dagar innan vi seglar upp till Green Island som ska vara väldigt fint.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördag 6 april

  1. Rolph skriver:

    Här hemma ligger fortfarande isen tjock i hamnen. På tisdag är det 14 dagar kvar till sjösättning. Kluque är polerad och botten är i så bra skick, så jag bättrar bara lite vid vattenlinjen. Jag lät renskrapa och epoxibehandla botten förra våren efter 14 !! somrar i sjön. Tiden går …..
    Annars har vi haft en fantastisk, men väldigt kall vår här i Stockholm. Men det vet ni nog redan. Jag är nere på Hundudden dagligen och det är samma gäng som går där och skrotar. Det är inte många som börjat med båtarna. För kallt och mycket snö att halka på, fortfarande.
    På torsdag blir det den 5e skidresan i vinter men sedan åker skidorna upp på loftet och båtlivet tar vid.
    Idag ska det vara lite snö och det är den första dagen på säkerligen 3 veckor som solen täcks av moln. Man blir bortskämd. Men det ska komma lite värme vilken är efterlängtad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s