Onsdag 26 Mars

Vi lämnade St Martin vid sista broöppningen lördag 15e och tuffade sakta över till St Barth. Kom fram lagom i solnedgången. Ankrade upp för middag samt en kvällsfika med svenska båten Solit. Morgonen därpå satte vi segel mot Martinique och hade en bra men blöt resa långt in på morgonen därpå när vinden dog helt för oss, då tog vi sikte på söderänden på Guadeloupe där vi ankrade och tog ett par timmar sömn. Det blåste på rätt bra och i byarna var det 15-16 meter. Nästa stopp för oss blev Dominica, också där bara nattvila. Anlände Le Mareng på Martinique på tisdagkvällen där vi hade fått en bra hamnplats för kommande veckas arbete. Välkomsmiddag blev vi serverade på båten Ruth som vi inte träffat sedan i december. Det var trevligt, gott och roligt. Nu senaste veckan har vi bytt alla våra stora fönster igen. Senast vi gjorde det var för två år sedan i Trinidad och vad vi fick för glas där vet vi inte men många sprickor hade vi fått i dom. Spruckna glas är inte bra att ha. Nu är det i allafall bytt igen och tätat efter konstens alla regler. Även solskydden har fått nya knäppen eftersom de gamla gått sönder, också dom gjorda på Trinidad. Vi har inte bara arbetat utan hunnit med både middagar och fika stunder med gamla och nya seglarvänner. Några jolleturer ut till St Anne för kvällsdoppet. Vi har också matshoppat lite goda pate och franska viner mm. Nu är vi klara för att gå ut på ankare och kanske bara vara några dagar. Vi lämnar inte Martinique för vi väntar på en beställd toalettsits samt att vi ska lämna in vår livflotte för ompackning. Ska vi nu ut på dom stora haven så känns det bra att den är riktigt ok. Så det tar någon vecka till här innan vi lämnar.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag 26 Mars

  1. Gun Öhrman skriver:

    Hej
    Vilka stora hav är det ni ska ut på, är ni på väg norrut eller ??????

  2. afsailing skriver:

    Samma fråga här: Österut eller västerut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s