Tisdag 9 december

Seglingen till Portobello tog två dygn. Bra vind hela vägen men ganska tråkig sjö. Det var vågigt och mycket motström. Distansen var 270 nm men det blev nästan 320 innan vi var framme. Vi möttes av vänner på Chquetita, Arne och Sylvia. Det blev mat, dryck och fika stunder tillsammans. Även guidad tur i staden/byn fick vi innan vi seglade vidare ner mot Colón. Det blev en bra dag på havet när vi väl lämnat Portobello där det regnade på förmiddagen. Efter att ha passerat alla gigantiska lastfartyg som lämnade samt var på väg in mot Panamakanalen tog vi oss in til Shelter Bay marina där vi nu parkerat vid brygga. Inklareringen för oss, båten, seglingstillstånd samt visa tog oss några dagar. En del kunde vi göra i marinan på immigrationen annat fick vi göra inne i Colón. Allt tar bara sååå lång tid. Men nu har vi dom papper vi behöver för att vara här i ett år om vi vill det. Shaddock har fått lite omvårdnad också. Nu har vi packat vår väskor igen. På eftermiddagen tisdag tog vi oss till Panama City. Nu ska vi göra staden en dag innan vi tar flyget hem till Sverige för att fira jul och nyår med våra kära där hemma.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s