Torsdag 20 augusti

Vi är nu tillbaka vid båten i Panama sedan snart två veckor. Här är det väldigt fuktigt med mycket regn och åska. Då trivs myggen och det är massor av dom. Så kommer någon fin dag och det är ganska behagligt även om temperaturen och fuktigheten väl hög. Shaddock lyftes på land den 10e och då påbörjades arbetet med att fixa motorn efter att den blev sköljd av saltvatten när ett rör i elverket gick hål i. Elverk och motor är nu ute och blästring och målning av motorn pågår. Service av allt elektroniskt likaså. Men här nere tar ju allt så lång tid. Kanske inte själva jobben men att komma dithän. Maskiner fungerar inte, delar finns inte, jobb dom gör får göras om samt att det är ett väldigt dividerande om allt. Stefan övervakar  och gör mycket jobb själv. Vi har varit till Portobello och hälsat på Sylvia och Arne som snart ska ge sig av till Cartagena. En dag var vi i Panama City och turistade lite. Det är ca 8 mil dit. Eftersom vi står på land så har vi ingen frys och det innebär att vi får handla mat ganska ofta och då går turen in till Colone och 4Alto där stora mataffären heter Rey och har det mesta. En ny avfuktare har vi fått investera i då den gamla har sagt upp sig. När vi åker dit så passerar vi slussen till Panama kanalen. Och vilka gigantiska båtar som passerar där ! I bland kan vi få vänta väldigt länge innan det blir vår tur att passera. Det pågår också ett stort arbete med en ny sluss där vi får tråckla oss fram. Så det går sakta men säkert framåt för oss. Jag tar mig lite pooltid då och då när solen skiner. Vi lyxar ibland med att äta på restaurangen. Kanske så är vi tillbaka i sjön nästa vecka och kan återgå till det normala. Lite fix och förberedelser inför kommande seglingar.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s