Fredag 20 november

Solen skiner från klarblå himmel och nästa minut är det ösregn med blixt och dunder samtidigt. Så är det här. Vi jobbar på med div pyssel. Vindgivaren som sagt upp sig anlände i dag och sitter på plats. Medan vi väntat på det paketet från Sverige har vi bunkrat upp båten ordentligt. Fått några gasoltuber fyllda. Städat in oss. Seglen är uppe. Läckande watermaker fixad. Pumpen i duschen är pigg och kry igen. Tack o lov för poolen.  

  

 Varit på åtskilliga turer till Colone och en resa ner till Panama City. Det går buss från marinan varje dag till 4alto där vi kan handla det mesta. Dit tar det ca 30-40 minuter om vi inte blir fast vid Slussen till kanalen, då kan det ta en timme enkel resa. Till Panama City går bussen en gång i veckan och det tar ca 2,5 timme. Vi var dit i onsdags och då till Albrook Mall, ett gigantiskt köpcentrum. Vi har mött vänner från förra sesongen. Det är roligt att våra vägar möts då och då utan att man planerat detta. Här finns det i stort sett inga skandinaver så det var kul härom dagen då det kom en dansk båt. Tyvärr hade dom seglat på revet här utanför och fått mycket förstört så deras resa tar nu paus några månader. Några har kommit hit som vi och håller på att göra sig och båten klar för segling, några har kommit för att lämna båten när dom åker hem över jul och nyår. Dom flesta här är amerikaner och kanadensare. Många har vi träffat någonstans tidigare. Vi tror….att vi lämnar Shelter Bay efter helgen och då seglar vi till Portobello. Där ska vi fylla våra resterande gasoltuber samt testköra watermakern ordentligt i det fina vattnet. Inte marinavatten. Möjligen vidare till Isla Linton för att bada och bara ha det bra någon dag. Där är det jätte fint och inne i viken håller nu en ny marina på att växa fram. Bra med konkurrens till Shelter Bay.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredag 20 november

  1. Rolph skriver:

    Hoppas ni kommer iväg. Man får ju lätt ”hamnlöss” av att ligga stilla för länge. Men det kanske inte är en långseglares problem. Ni har ju tiden……..
    Här hemma är det idag sol och minus 5 och jag har för avsikt att ta upp båten, Flippern. Det kan vara dags. Men den har varit bra att ha i sjön då min segelbåt, KLUQUE, ligger på en ö utanför Djursholm.
    Ikväll herrmiddag och i morgon troligtvis ett X i almanackan. Herrmiddagar är förädiska.!.!.!.! ????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s