Tisdag 27 juni

När Stefan anlände till Horta på Azorerna klev hans gast av. Jag anlände till honom på måndagen den 22 maj. Vi vart kvar där i nästan tre veckor. Det var båtpyssel och massor av socialt umgänge med både gamla och nya vänner. Söndag den 11 juni startade vi mot Falmouth England. Det blev en resa med mycket motorgång när havet låg som en spegel. Delfiner, en och annan val, Duvor ! gjorde oss sällskap. Vad vi trodde var exotiska, dom portugisiska örlogsmännen fanns i havet i tusentals. Elva dygn tog det till Falmouth. Det blev pubbesök på kvällen med den båt vi hade haft kontakt med hela vägen från Horta. Dagen efter, midsommarafton blev det firande på Shaddock med båten Argo, Stefan o Susanne och Elder, Thomas o Margit. Vi fick ihop både Janson sill mm. Söndag 25 juni startade vi resan in i engelska kanalen. Ett dygn senare fick vi både vind och ström mot oss och ett oväder i antågande så vi vek av innanför Isla of Wright. Natthamn blev Royal Southern Yachl Club i Southampton. Här hoppas vi nu få ordning på vår kortvågsradio som vi inte kunnat få ner väderrapporter på. Det kommer en kille till båten idag på ef. Planen nu är att vi seglar vidare i övermorgon när ovädret på Nordsjön har lagt sig. Vi seglar längs England till Dover, där korsar vi kanalen och seglar vidare längs Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland innan vi går in i Kielkanalen. Vi hoppas såklart på att vädergudarna ska vara med oss så att vi slipper gå i hamn innan vi når kanalen. Vädret har i det stora hela varit bra förutom temperaturen. Det var länge sedan vi seglade fullt påklädda… värmaren har kommit igång efter lite krångel. Den har inte varit på sedan båten lämnade Sverige och det är ju nu sju år sedan. Nattpassen är annorlunda, det är så mycket fartyg och fiskebåtar att hålla reda på. Och långt ifrån alla har AIS. Tack o lov för vår radar. Här i England har vi dessutom ca tidvattnet och strömmen att ta hänsyn till. Ingen risk att man somnar till på nattpasset. I dag fixar vi radion, förbereder lite mat och tar en promenad i omgivningen. Ev till sen eftermiddag går vi till Isla of Wight för natten och därifrån fortsätter österut.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s