Onsdag 5 juli

Efter två nätter så fortsätter vi vår resa hemåt. Det vart ett par dygn av hård vind och sjö. Nordsjön är inte alltid så snäll. Vi beslutade att ta lite vila i Belgien, Zee Brygge. En trevlig marina. Där träffade vi en annan Långedrag Tinda som är påväg ut på äventyr. Vi hade lite trevligt samkväm med dom innan vi seglade vidare österut. Efter två och ett halvt dygn med ganska hård vind och sjö nådde vi kanalslussen mot Kiel. Vi gick in sen eftermiddag och la oss i marinan precis innanför. I dag har vi med lite hjälp fått ordning på pumpar och slangar både till huvudmotor och Elverket, så nu går det som en klocka igen. Nu har vi laddat med frukt och grönt och fortsätter vår resa i morgon. Det blir en dag på kanalen och vi hoppas på en solig och varm dag. Värme har vi inte varit bortskämda med. Över Nordsjön var det långkalsonger, mössa, vantar och ändå var det kallt. Lite tveksamma är vi varför vi utsätter oss för detta när vi senaste sju åren har seglat omkring med max shorts och linne. Men det är väl bara att inse att vi är tillbaka i Norden igen. Vi har mycket att se fram mot. Barn, barnbarn och föräldrar. Och mysiga seglingar i Stockholms skärgård inte minst. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Onsdag 5 juli

  1. Stefan skriver:

    Kul att läsa, vi känner verkligen igen oss som ligger något dygn efter er på sträckan. Vi ses hemma sen!
    Stefan & Susanne på Argo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s