Torsdag 15 november

Det var med en härlig känsla i kroppen vi lämnade Chaguaramas för en vecka sedan. Då hade vi äntligen fått på taket över sittbrunnen. När vi väl hade lyckats klarera ut gick vi för motor runt udden och in i första vik och droppade ankaret. Där njöt vi av tystnaden. Dagen efter satte vi kurs mot Grenada. Det blåste i stort sett ingenting och det lilla som blåste var emot oss. Havet var lugnt och det vart motorgång hela vägen upp till Prickly Bay på Grenada. Vi hade en jätte härlig dag på havet, inte en segelbåt såg vi. Ankrade upp straxt före midnatt. Nu är vi här och njuter av att kunna bada direkt från båten, det är rent och friskt (+29) vatten med en och annan sköldpadda. Maxitaxi in till Port Louis / St Georrge`s kostar 2,50 ECdollar, ca 6,25 kr. Den får vi använda oss av när vi behöver fylla på kylskåpet. Här i Prickly Bay har vi träffat flera gamla bekanta, både i sjön och på land. Flera har lagt sina båtar här när dom har varit i sverige över sommaren. Nu är dom tillbaka och håller på att rusta för seglings sesongen här nere. Vi mår bra och njuter av att vara i sjön. Efter den långa tiden i Trinidad med en luftfuktighet på 95% är det alldeles underbart här med bara 65%. Vi stannar nog här i viken tills vi får sverigebesök. Sen får vi se vart det ber hän.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag 15 november

 1. Margareta & PG skriver:

  Hej på er i Grenada, det måste vara skönt att slippa den besvärande luftfuktigheten i Trinidad. Vi är nyfikna på hur taket blev, hoppas ni har bilder att visa snart. Här på St. Martin har säsongen börjat komma i gång med fler och fler båtar som kommit hit. Det stora samtalsämnet här är brobygget över lagunen som ni såg i sin linda innan ni lämnade i våras. Tro’t eller ej men de har redan pålat ned praktsikt taget alla järnrör som bron skall via på! På land gjuter de balkar varje dag och redan nu har 1/3 av alla pålar en betongbalk på plats. Alla är lika förvånade för bygget sker i en rasande fart, fjärran från det avslappade tempo vi är vana vid i Karibien.

 2. Annika skriver:

  Låter underbart. Spara på solen och vattnet tills vi kommer.

 3. afsailing skriver:

  Vi är verkligen nyfikna på ”nybyggnationen”. Vi instämmer med PG och Margareta: BILDER!

 4. Gun Öhrman skriver:

  Roligt att höra av er. Hoppas också på nya bilder
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s