Fredagen 20 desember

I dag lämnade vi Martinique och seglade mot Dominica. Vi hade en underbar segling i ca 70-90 grader vinkel till vinden som var mellan 8-12 meter. När vi kom en bit från Martinique mitt i sundet så skriker Pia val !!! Det var två stycken som paserade ca tre meter i från båten. Vi var i ner i vågdalen dom var där uppe på vågen. Det var en mäktig syn att se dessa djur så nära. Man blir så glad när man ser sådana saker. Seglingen var kanon, lite saltstänk blev det oxo på oss men vad gör det när man har sett val på så nära hål. Vi såg också en delfin familj som passerade oss utan att stanna och hälsa. När solen gått ner ankrade vi upp i Prince Rubert Bay på norra Dominica och som vanligt dök boat-boys upp för att hälsa oss välkomna samt att erbjuda div tjänster. Allt från att leverera färskt bröd till oss i morgon bitti, nyfångad lobster eller utfärder på ön. Vi tackade nej till det denna gång och lovade oss själva att nästa gång ska vi stanna lite längre här och se oss om på ön.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fredagen 20 desember

 1. Ulla skriver:

  Ja, gör det! Vi tyckte Dominica var en av de häftigaste öarna i Karibien. God Jul från Ulla och Pelle på S/Y Loupan, som nu är hemma och ”fångade” av vardagen. Men vi drömmer om nya seglingsresor om ett par år.

 2. Anders skriver:

  Kan verkligen rekommendera Dominica. Var visserligen där 1996 tillsammans med Pekka på Corona AQ, men jag tror nog att mycket av ön är oförändrad. God Jul och Gott Nytt År på er!

 3. Rolf skriver:

  Här hemma är det snöfritt och varmt. Solen har visat sig de sista dagarna. Det är runt plus 5 grader. Jag har tittat till Hundudden och sett till en motorbåt. Den ligger tryggt på land. Själv har jag Kluque liggandes inomhus i värme. Typiskt då att det är en varm och snöfri vinter. Men det kanske kommer kyla och snö.
  Vi har haft vattenskadan i huset så sista veckorna har alla hantversyrken besökt oss. Men det är nu återställt.
  I början av januari drar jag till Nya Zeeland för att åka hoj. Jag blir borta tills början av februari. Leena hemma och vaktar hus och skottar snö.
  Efter det får vi se om jag får något jobb eller om jag behöver åka lite skidor, innan båtsäsongen drar drar igång.

  GOD JUL till er alla som läser denna blogg. Och framförallt till er, Stefan o Pia.

  //Rolph

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s